fredag 27. april 2012

Zantedeschia...

..eller Calla som de fleste kaller de, er en blomst jeg syns er vakker! Da jeg startet min blomsterkarriære kunne de koste oppimot 120kr stykket, men det begynner riktignok å bli noen år siden. Nå får du 5 for under hundrelappen!


Da jeg var 17 år var jeg på studietur til Madeira og fikk se de vokse vilt. En stor opplevelse, husker jeg. Mine klassevenninner plukket favnene fulle, men det gjorde ikke jeg... Det valget skulle vise seg å være smart.Turister har nemlig ikke lov til å plukke ville blomster når de er på ferie.

Hele klassen hoppet på en buss, og med ett hadde vi to politibiler hakk i hel. Den ene kjørte foran bussen for å stoppe den, og inn stormet det politimenn. Vi slapp unna uten å måtte betale bøtene de ville gi oss, men jammen fikk vi kjeft! En skremmende opplevelse for oss unge og håpefulle, det må jeg si.

Nå står det hvite flotte Zantedeschia i vinduskarmen min.

Hold ut med bildene mine... De er tatt med iPhonen min, siden
kameraet mitt er ødelagt.

Fin fredag!!

torsdag 26. april 2012

Prosjekt på prosjekt

Med en malejobb unna, startet jeg friskt på neste. Denne gangen er det kjøkkenet sin tur. Vi hadde tenkt å totalrenovere dette rommet, men jeg vil gi det en ny sjangse først. Vil jo så nødig kaste penger ut av vinduet! Jeg er jo utstyrt med en tryllestav, og kanskje virker den denne gangen også =)

Fargen skal endres på, nye fliser skal på plass og den disponible spiseplassen skal optimaliseres slik at den rommer flere. Et hus bygget i 1956 trenger ikke ha et grafisk kjøkken, selv om det er det jeg egentlig ønsker meg.

Grått skal bort, til fordel for en kald hvit farge.

Disse flisene skal byttes ut med grafiske, avlange hvite fliser. 

Dette prosjektet kommer nok til å ta litt tid, men hva gjør vel det? Tid er penger, og i dette tilfellet penger spart!En "sone" er ferdig malt! Utrolig hvordan rommet endrer karakter bare ved å benytte seg av en annen farge! Hvitt på hvitt fremhever de få sorte elementene jeg har pyntet med. For ja, jeg pynter, selvom rommet ser litt bomba ut like bortenfor =)

Panelen er malt i fargen Letthet, og veggene også. 

Det er farlig å sitte stille... Jeg trives best når jeg kan være fysisk kreativ! Her er barna like vant til å se meg male, som å se at jeg lager middag =)

Med oversvømmelse på badet i natt, går nok dagen med til å få fikset opp i det... Snakk om uflaks!!

Herlig og fin torsdag til dere som er innom!


onsdag 25. april 2012

I den stille perioden

I lengre tid har jeg tatt meg fri fra bloggingen. Behovet var tilstede, så da ble det sånn...

Minstemannen min på 6 måneder har vært igjennom en operasjon, kameraet mitt er ødelagt og vi har fått installert ny alarm i huset med påfølgende mye jobb!

Etter å ha fjernet metervis med kabler og ledninger, har jeg i dagevis malt rundtomkring med små og tynne pensler. Samtidig malte vi en vegg til i den herlige fargen "dempet sort".

Bildene er tatt med min iPhone... Og slik kommer det nok til å bli frem
til jeg får kjøpt meg et nytt kamera.

Trappa vår fikk enda mer særpreg, og jeg DIGGER det! Kontrasten mellom sort og hvitt ble en real utfordring å få pen, men med små pensler, gjentatte forsøk og en stø hånd ble resultatet fint etterhvert. Selve trappen har også fått et nytt strøk. Den malte jeg midt på natta, mens de andre i huset lå og sov =)


Det gleder meg å se at så mange har tatt turen innom meg, selv om jeg ikke har publisert noe nytt på en stund. Nå merker jeg at jeg savner bloggingen, og å besøke alle de herlige bloggene jeg følger. Jeg titter nok innom dere og legger igjen noen spor =)

Fine onsdagstanker til dere!

mandag 23. april 2012

VINNEREN av utfordring: Sengeoppredning

Jeg har tatt meg en liten bloggepause, men titter innom for å annonsere vinneren av utfordring:Sengeoppredning.
Jeg har hatt en liten "jury" samlet i stuen, og kommet frem til det herligste bidraget. For meg var personlighet, tekstilbruken og styling viktig denne gangen. Bidraget som vant kunne like gjerne vært et innlegg i et interiørmagasin!

En herlig forførende utgave av duftpinner fra Voluspa. Den har reist helt
fra USA for nå å bli sendt hjem til vinneren. 

Beates verden kan glede seg til å få duftpinner fra Voluspa i posten!
Beate deltok med et fantastisk flott bidrag. Et soverom fylt til randen med herlige tekstiler, en seng med lekenhet og tilfeldig- men perfekt styling. Sånt liker vi =)

GRATULERER BEATE!! Send adressen din på mail til meg, så får du om ikke lenge en pakke i posten!

Tusen takk til dere som bidro! En ny utfordring kommer nok om ikke så lenge =) Utfordringer er jo så gøy!!

Fineste mandagen til dere.

fredag 6. april 2012

Vakre nye toner

Jeg er svak for behagelige jazztoner, og når min mann kom hjem med Silje Nergaards siste album ble jeg varm om hjertet. Jeg elsker hennes stemme!


 Denne platen anbefaler jeg på det sterkeste! Nydelige toner av dimensjoner!


Her er barna like glad i musikk som det vi er. Hvor kult er det ikke at størstejenta velger å sette på Led Zeppelin når henne har venninner på besøk, står i sofaen og klapper når et klassisk mesterverk har nådd slutten, ønsker å høre på Joackim Thåstrøm på prinsesse-discmanen sin, og Tom Waits er favoritten på bilturer =)

Musikk er magisk og fortryllende stemningsskapende. Enige?

torsdag 5. april 2012

Blomster på døra

To ganger i løpet av den siste uken har det kommet nabobarn med selvplukkede blomster til meg. Jeg blir jo litt rørt av sånt, men de vet at jeg er blomsterdekoratør og det er nok derfor de ringer på akkurat vår dør.

Gule flotte Forsythiagrener står nå og sprer påskestemning rundt seg. De er vakre og kraftig blomstrende!


Kul lystestake?? JEPP!


Lysestaken som ser ut som en trådsnelle fant jeg på BOLIA, og den gule skålen er fra Rice. En liten påskekomposisjon rett og slett, uten bruk av annet enn den påskegule fargen.

Fin torsdag til dere, og  GOD PÅSKE!!

tirsdag 3. april 2012

Det spirer...

...og gror på kjøkkenbenken vår. Vi har sådd tomater, sukkererter, timian og kinesisk gressløk. Helt fantastisk å se hvor fort det går. Naturen er jammen overveldende, fasinerende, imponerende og MAGISK!


På verandaen vår har vi solen fra den står opp om morgenen, og den er derfor helt perfekt til dyrking av ting som krever mye sol. Tomatene og sukkerertene kommer til å trives godt der, men urtene kommer nok ikke til å kose seg like mye i den varme solen. Men vi skal nok finne et litt mer skyggefult sted til de!


Det å så er en fin ting å gjøre sammen med barna. Her er størstejenta "sukkerertansvarlig" og nabojenta er "tomatansvarlig". De følger nøye med på utviklingen, og dette har blitt et stort samtaleemne =)

Hva sår dere?
Herlig tirsdag til alle som titter innom meg!

mandag 2. april 2012

Hvitt på hvitt

Jeg elsker hvitt på hvitt! Det er så rent, vakkert og lett. Hvite Muscari (perleblomster) i hvite krukker bringer våren inn på kjøkkenet. En av de mest yndige blomstertypene som fins, syns jeg.

Krukker fra Kremmerhuset, telysholder og en lite skål fra BOLIA.

Jeg elsker å lage små komposisjoner, og de fins overalt her i huset. Det er så herlig å se hvordan ting endrer karakter utifra hvilke andre elementer de settes sammen med! Jeg er jo tross alt en nerd innenfor mine fag =)

Et lite statement i en skål; det lille ekstra som jeg digger!

Finfin ukestart til dere.

søndag 1. april 2012

Hva skjer´a Vera?

I helgen er vi barnevakt for en liten minigris som heter Vera! Jeg hadde så absolutt ikke trodd jeg noen gang skulle ha en gryntende liten gris tøffende rundt i huset =) Men henne er er faktisk ganske så skjønn!


Griser er liksom ikke noe man er vant til å ha rundt seg. Skjønner ikke helt hva hun vil til tider, men heldigvis fins det bare godhet i Vera =)

Håper søndagen deres er god. Vår er grisefin -hihi-