fredag 19. oktober 2012

Rundt husveggene...

...er det stillaser. Både på fremsiden og på baksiden! Vi skal få ny fasade, ny veranda, nye vinduer og ny isolasjon. Ikke spesielt hyggelig å ha arbeidsgutter som kan observere det de måtte ønske, men heldigvis kommer resultatet til å bli bra! Til jul skal de være ferdige, og det blir jo en fin julepresang tross alt!

Endelig fredag!
Ønsker dere en fin en!

onsdag 17. oktober 2012

En enkel løsning

Kjøkkenbordet vårt har vært med meg nesten hele livet. Det stod i mitt barndomshjem, og jeg overtok det da mine foreldre pusset opp kjøkkenet. Bordet er av solid og tykk furu, og har blitt slipt ned et par ganger. Selv valgte jeg å male det hvitt.

I sommer fikk det et nytt strøk med maling, men den malingstypen jeg brukte trakk til seg alt mulig slik at bordet så skittent ut uansett hva jeg gjorde.
I stedenfor å pusse det ned og male det med en bedre malingstype, har jeg trålet byen rundt for å finne en kul voksduk, og endelig fant jeg en!

Jeg ønsket så absolutt ikke å ha den løst på bordet, men å stifte den fast til bordets underside.

Hva er vel mer fornuftig enn å ha voksduk på spisebordet når man har små barn?

`Nytt`bord, pyntet med sesongens første tulipaner.

Sort, hvitt og grafisk, og i tillegg praktisk! Jeg fryder meg over resultatet!

Herlig onsdag til dere som fant veien inn hit til meg.mandag 15. oktober 2012

Blomstrende glede

Noe av det beste med å jobbe med blomster, er den store gjensynsgleden når ulike blomstertyper er tilbake i sesong. I dag kom årets første ranunkler inn i butikken! Lykken er komplett!

Fin mandag!


søndag 14. oktober 2012

Eye candy

Jeg tør å påstå at en blomsterdekoratør kan aldri få nok vaser. Jeg faller i alle fall stadig for noen nye!

Vasene er fra Khäler, og selges som et sett.
Jeg kjøpte mine hos TING.

Disse har jeg lenge hatt lyst på, og selv om de ikke er så bruksvennlige, er de fantastisk vakre. Jeg elsker formen på de og den herlige bevegelsen på vasehalsen.

Uteplantene er tatt inn for året, og hvite Pelargonia gjorde seg i disse vasene.

Nå som minstemannen når tak i alt som settes i gripehøyde, og vel så det, passer det perfekt å pynte stuebordet med småtteri som kan samles pent på midten. Eye candy!

Fineste søndagen ønskes dere!

mandag 8. oktober 2012

So 2012

For første gang har jeg lagd cake pops. Minstemannen fylte ett år i går, og da var det en gyllen mulighet til å teste ut dette. Det skulle ikke være så vanskelig, men en liten utfordring ble det alikevel.

Jeg bakte en gulrotkake og lot den stå i kjøleskapet til dagen etter. Så kjørte jeg kaken i mixmasteren sammen med ostekremglasur til det ble en deigete konsistens, og deigen rullet jeg til kuler i passe størrelse.  Pinnene duppet jeg i smeltet sjokolade før jeg stakk de ned i kulene og deretter glaserte jeg de med ostekrem og pyntet med strøssel.

Jeg hadde oasis i bunnen av lattekopper og presenterte cake popsene stående i det.

De ble ikke like gode som de så ut, uheldigvis... Neste gang må jeg nok ha mindre glasur i deigen. Men det var uansett gøy å prøve!

Fin mandag til alle som titter innom!