tirsdag 7. februar 2012

Sunndalsgrøt

Der hvor jeg kommer fra, er vi ganske rare. Vi spiser faktisk grøt på vaflene! En grøt som bærer navnet Sunndalsgrøt. Den pleier å bli servert i store kummer sammen med et staselig vaffelfat til festlige tilstelninger.

Her er det ingen annen anledning enn at det er tirsdag =)




Jeg koker opp 1 liter melk, sammen med en vailjestang i en egen kjele.

I en annen kjele smelter jeg 125g smør
sammen med 1,5 dl fløte og 150g sukker
og lar det koke i 15 minutter under konstant omrøring.

Deretter tilsetter jeg 1,75 dl mel i blandingen
før jeg sper med den varme melken.

Så kokes grøten i 15 minutter, før jeg helt tilslutt tilsetter 1ts salt.



Den er fløyelsmyk i teksturen, søt og mild i smaken, og toppes med sukker og kanel. Den tar litt tid å koke, men det er så absolutt verdt tiden.

Fineste tirsdagskvelden til alle dere!

5 kommentarer:

  1. Så kjekt og kose seg litt ekstra på en tirsdag ♥
    Det har vi og gjort i dag, masse deilige vafler:)

    SvarSlett
  2. Morsomt med tradisjoner. Dette har jeg aldri hørt om før.
    Enda Molde ikke er såå langt unna Sunndalen. ;)
    Kjekt å kose seg i hverdagen også. Tirsdag er god nok grunn det. ;)

    Klem

    SvarSlett
  3. Har faktisk smakt det, har noen naboer som lager det! Syntes først det var litt uvant, men har fått smaken på det etterhvert :-)

    Klem Elin

    SvarSlett
  4. ÅÅÅÅÅ jag bara elsker den grøten. Har en vennine fra Sunndal og hu lager det alltid till jul. Spar litt till mig då!

    SvarSlett

Ååå, så glad jeg blir for akkurat din hilsen! Dersom du ikke har blogg selv, kan du bare huke av på anonym her under =)