Lukten av hjemmebakst har spredd seg i huset. Jeg har bakt store brytebrød som skal nytes til kveldsmaten.
For å få to store brytebrød trenger du:
225g smør
7,5 dl melk
3 egg
1 boks cottage cheese
100g tørrgjær
1,5 ss salt!
ca 1,5 kg hvetemel
Du smelter smøret, heller melken oppi, tilsetter både egg og cottage cheese, og lar det bli fingervarmt.
Bland gjæren og saltet med ca 1 kg av melet, hell det våte oppi og rør alt sammen til en røre før du tilsetter resten av melet litt etter litt.
Brødene stekes først 10 min på 220 grader, deretter ferdigstekes de på 150 grader i nye 25 minutter.
Gleder meg til å skjære tykke skiver, og lasse på med syltetøy!
God søndagskveld!
nam det så sikkelig godt ut :)
SvarSlettØnsker deg en fin uke..
-Beate-
mmmmmm niam niam jeg skal prøve å lage den jeg og.
SvarSlettha en fin fredag,