søndag 11. desember 2011

Man tager hva man haver.

Jeg har vanskelig for å kaste rare ting, av frykt for at jeg kanskje skulle få nytte av det en gang. Dette gjelder ting som ikke har direkte nytteverdi, men som kanskje kan forvandles til noe helt annet. Dersom jeg vrir og vender på det mange nok ganger, kan de merkeligste ideer dukke opp!

Den ene lampen vår hadde for eksempel en litt trist lampeskjerm. Jeg tror jeg hadde brukt en for sterk lyspære, for deler av den hvite pene skjermen hadde fått mørkebrune merker. Jeg demonterte skjermen, og tenkte at selve skjelettet må da vel kunne brukes til noe! Det lå i skapet i noen dager, før jeg kom på dette:


I trappen hadde jeg en vase stående med hortensia. De er perfekte å lage krans av. Jeg brukte den største ringen fra lampeskjermen og surret fast knipper av hortensiaen med ståltråd.Og sånn ble den!

Hortensia blir bare litt gråere i fargen, men er ellers helt suveren å tørke.

Da stod jeg igjen med toppringen på lampeskjermen, og etter å ha vridd og vendt litt på den kom jeg på å lage sengehimmel av den. Fant noe stoff, og sydde det fast for hånd. Selve ringen som du trer på lyspæren ble opphenget på himmelen.


Lillebrors sengehimmel.

Når man er en kreativ sjel, blir det sjelden kjedelig! Og sånn går da dagene... Det er vel snart på tide å få noen gode juleideer også =) Men med fare for at de ikke dukker opp i tide, mottar jeg gjerne tips!

2 kommentarer:

  1. Du er utrolig kreativ Ane, skjønner ikke hvordan du kommer på alt! Jeg har startet med julegavene og det jeg gjør er å lime på perler og diamanter på glasskrukker og kjedelige telys-glass. Krukkene skal jo såklart fylles opp med hjemmelaget konfekt :)

    SvarSlett
  2. Artige ideer, og så fint det ble! :)

    SvarSlett

Ååå, så glad jeg blir for akkurat din hilsen! Dersom du ikke har blogg selv, kan du bare huke av på anonym her under =)