onsdag 14. desember 2011

De 7 slagene.

Når vi år lager de 7 slagene, tenker vi kanskje litt utradisjonelt. Men, med mye godt på glass, bokser og fat blir det alikevel litt førjulsstemning.

Mannen min har kokt fudge, og de er så gode at de smelter på tungen!


Hans fudge lages etter hodet, og er ca sånn som dette: 
400g sukker
150g smør
2,5dl fløte
2 dl melk
4 pl gelatin

Sukker i en ren kjele, med litt vann. Dette kokes til brun karamell. 
Ha i fløte og melk og la det koke i ca 10-15 min. 
Pisk inn smør mens karamellen koker, og kok det ned til en tykk sirupsaktig konsistens. 
Bløtlegg gelatinplatene og pisk de inn. 
La avkjøles noe før du pisker den opp og heller i former.


Og jeg har kokt mandelknekk. Sprøtt, søtt og godt!




I tillegg til disse har vi bakt biscotti og sjokoladekjeks og har enda noen sorter igjen å lage. Blir spennende å se hva det blir. Pepperkakebaking med størstejenta blir det i vertfall!

3 kommentarer:

  1. Så dyktig du er Ane:) gøy å følge med på bloggen din! Ser mannen har laget fudge, lyst til å dele oppskriften?;)Klem Rut

    SvarSlett
  2. Takk for sist Ane, det var så kjekt! Den fudgen var kjempegod! Henger meg på spørsmålet om oppskriften;)Klem

    SvarSlett
  3. Fudgen ble til etter et lite uhell med knekken... Fint å ha en mann som kan redde meg når jeg gjør feil! Men regner med at han har en oppskrift, så dere skal så absolutt få den =) Kommer til å redigere innlegget, slik at oppskriften står sammen med bildene.

    SvarSlett

Ååå, så glad jeg blir for akkurat din hilsen! Dersom du ikke har blogg selv, kan du bare huke av på anonym her under =)